A hangszer a használattól lassan elhasználódik, kopik, ezért elõbb-utóbb felújításra szorul. A rendszeres karbantartás segít megelõzni bizonyos komolyabb problémák kialakulását. A szakavatott szem korán felismeri a kialakuló hangszer-betegségeket és idõben orvosolhatja. Gondokat okozhat a nem megfelelõ páratartalom, fûtés, rossz elhelyezés, szellõzés, stb. Minden olyan tevékenységet nevezünk karbantartásnak, amelyikkel igyekszünk megõrizni a hangszer eredeti állapotát. Ha Ön azt veszi észre, hogy a billentés érzéketlen, a mechanika kattog-zörög, vagy nehézkes a járása, valószínûleg karbantartásra van szükség!

Image

A hangszer több-ezer alkatrésze egymással összhangban mûködik, milliméteres pontossággal. A beállítás tartósságát sok minden befolyásolhatja: pl. maga a mechanika típusa, minõsége, igénybevétel, klíma viszonyok, stb.A mechanika megbízható mûködéséhez rendszeres karbantartás, és mechanika beszabályozás szükséges. A karbantartás és a beszabályozás a hangolástól teljesen független mûvelet. A használattól egyes alkatrészek a súrlódás hatására kopnak, ezért kell az egész rendszert újra és újra beállítani milliméteres pontossággal. Ugyanis a mechanika beszabályozása csak egy komplex rendszerben érvényesül, az egyes elemek külön-külön állítgatásával nem lehet eredményt elérni.

A mechanika aktuális állapotáról Ön a hangolás alkalmával tájékozódhat. Igény esetén komoly átvizsgálásra is sor kerülhet, árajánlattal együtt.

Fontos tudni:

A precízen beállított mechanika biztosítja Önnek az érzékeny, virtuóz játék lehetõségét!